bg

Etusivu

Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden ohjelmisto loi parempia elinympäristöjä kestävän kehityksen hengessä. Uskomme, että taiteen, talouden ja tekniikan kohtaaminen tuottaa uusia ratkaisuja. Sellaisia, joka parantavat yhä useampien ihmisten arkea.

Katso video

Aalto Talk / 10 – Conclusions, reflections, thanks.

Janne J Salovaara

11.02.2013 - Janne Salovaara

It was more than 3 months ago when we set foot to South Africa. When leaving there I had no idea what can I contribute down there, or what can I bring back. I hope through these blogs I written about the trip, I’ve been able to somewhat explain what happened and what was my contribution. I have no i...

Lue lisää ››

Aalto Talk / Latest Tweet

Uutiset / Designpääkaupunkivuosi oli satsaus muotoilun tulevaisuuteen

20.12.2012
Helsingin designpääkaupunkivuosi 2012 on tulossa päätökseen ja viimeisimmätkin teemavuoden tapahtumat alkavat olla takana. Aalto-yliopiston yhteistyöprojekteista suuri osa kuitenkin jatkuu ja muotoilun edistäminen on jatkossakin keskeisesti esillä.

Lue lisää ››

Uutiset / 365 Wellbeing aktivoi asukkaita, asiantijoita ja organisaatiota uudella tavalla

12.12.2012
Yksi Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden kärkihankkeista, 365 Wellbeing, keskittyi hyvinvoinnin muotoiluun terveydenhoidon, kaupunkisuunnittelun ja savuttomuuden näkökulmista.

Lue lisää ››

Uutiset / Kestävän kehityksen innovaatiot kasvattavat yrityksen markkina-arvoa

10.12.2012
Aalto-yliopiston tutkijat ovat todistaneet, että kestävän kehityksen huomioiminen liiketoiminnassa voi lisätä yrityksen menestystä.

Lue lisää ››

Uutiset / Avoin muotoilu- ja taidekriikkitilaisuus Co-Core Helsingissä

Kuva: Sebastian Jansson

04.12.2012
Co-Core on kansainvälinen yliopistoyhteistyöhanke, joka järjestää yleisölle avoimia kritiikki- ja seminaaritilaisuuksia ympäri maailmaa. Tavoitteena on lisätä kansainvälistä vuoropuhelua taiteen ja muotoilun kentällä sekä alojen koulutuksessa.

Lue lisää ››

Uutiset / Designpääkaupunkivuosi edisti muotoilun käyttöä Suomessa

27.11.2012
Designpääkaupunkivuosi laajensi selvästi muotoilun käyttöä Suomessa. Se myös lisäsi ymmärrystä muotoilun mahdollisuuksista.

Lue lisää ››

Co-Core

original_416_co-core.jpg

Co-Core on kansainvälinen yliopistoyhteistyöhanke, joka organisoi kritiikki- ja seminaaritilaisuuksia. Co-Core-tapahtumissa esitellään noin 50 maisteri- ja tohtoritason opiskelijatyötä eri yliopistoista. Työt esitellään näyttelyssä ja niistä käydään avointa keskustelua.

Lue lisää ››

Radical Design Week, Shanghai

Radical Design Week 2012 26.10.-04.11.2012 / 09:00 - 19:00

Radical Design Week on ainutlaatuinen tulevaisuuteen katsova tapahtuma Kiinassa, missä tunnetuimmat suomalaiset design brändit ja yritykset, sekä alan ammattilaiset kokoontuvat yhteen.

Lue lisää ››

Base of the Pyramid

original_416_bop.jpg

Base of the Pyramid -hankkeen tavoitteena on edistää kestävien ja käyttäjälähtöisten innovaatioiden syntymistä kehittyville markkinoille. ”Base of the Pyramid” on käsitteenä peräisin vaurauden jakautumista kuvaavasta pyramidista. Pyramidi havainnollistaa sitä, miten 2/3 maailman väestöstä elää alle 5 dollarilla päivässä.

Lue lisää ››

365 Wellbeing

original_416_365group_1_credits_juha_solla.jpg

Aalto-yliopiston asiantuntijat ja 150 maisteriopiskelijaa pohtivat yhdessä 365 Wellbeing -hankkeessa, miten kehittää kunnallisia hyvinvointipalveluja ja potilaslähtöisiä terveydenhuoltoratkaisuja.

Lue lisää ››